Analiză GeoPol: Mihai Răzvan Ungureanu nu convinge

mru
mru

Potrivit unei analize GeoPol, fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, nu convinge  din punct de vedere politic, iar cota sa de încredere este în scădere. În aceste condiții rămâne de văzut ce se va alege din statutul lui MRU de ,,tânără speranţă a politicii româneşti’’, după confruntarea cu electoratul din această iarnă.

"După ce a evoluat maximum neconvingător în rolul de administrator şef al României, Mihai Razvan Ungureanu nu convinge din păcate nici din punct de vedere politic. Cota de încredere de care inca se bucură, în evidenta scădere constantă, se datorează doar slabei sale erodări politice, MRU refuzând deocamdată clinciurile politice. Dacă aceasta ar putea fi o tactică bună, la antipod este strategia de a sta lângă Traian Băsescu în momentele în care acesta călărea un val uriaş de antipatie, precum şi aninarea de gâtul Forţei Civice a unora dintre politicienii români care ar putea candida la titlul neoficial de campioni ai traseismului si inconsistentei politice în perioada post-decembristă. Dincolo de faptul că orientarea de dreapta a lui MRU pare una pur nominativa (graţie activităţii sale intelectuale, Mihai Neamţu e mai convingător în acest sens), nu e limpede insa nici ce se doreşte de la Forţa Civică, dincolo de salvarea politică a lui MRU sau a unora dintre foştii lideri marcanţi ai PDL, precizează analiza GeoPol.

"Concluzia amara este ca ori nu au fost găsiţi oameni noi pentru această formaţiune politică, ori au fost aleşi în batjocura electoratului de dreapta. Având în vedere calitatea politicienilor propuşi de Forţa Civică, ,,electoratul de dreapta’’ vizat de această formaţiune politică pare să se suprapună cu "electoratul de dreapta" al PPDD. Ramâne de văzut în aceste conditii precare ce se va alege din statutul lui MRU de ,,tânără speranţă a politicii româneşti’’, după confruntarea cu electoratul din această iarnă. Paradoxul carierei curente a lui MRU este că părea oarecum o achiziţie naturală si folositoare doar daca s-ar fi alăturat PDL. Constituind insa, într-o manieră „neortodoxă” (!), o altă formaţiune politică, pare a îşi irosi capitalul electoral, ca şi pe cel al PDL-ului (strident este faptul că noua formaţiune este „împrumutata”, intr-un mod relativ similar ca şi PD-ul lui Traian Basescu, tot de la Petre Roman, candidatul lui Crin Antonescu de la Brasov)", se arată în analiza GeoPol și reluată de realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel