Analiză după arestarea lui Sorin Oprescu. Scenarii: Cine rămâne în picioare, cine pică- Exclusiv

Sociologul Alfred Bulai a făcut o analiză pentru dcnews.ro cu privire la ce se întâmplă după arestarea lui Sorin Oprescu, primar general al Capitalei, ce șanse mai are de revenire, cui îi face loc arestarea lui Sorin Oprescu, ce calcule se fac în partide sau s-au făcut deja. 

Iată analiza făcută de sociologul Alfred Bulai pentru dcnews.ro: 

"Este deschisă lupta la Primăria Bucureștiului, așa cum este deschisă lupta la cel puțin trei-patru sectoare. De fapt, la majoritatea sectoarelor cu excepția celor două unde încă nu s-a întâmplat nimic. Este deschisă lupta și dl Sorin Oprescu nu va mai avea șanse, deși el poate să iasă, să nu mai aibă probleme până atunci. 

Poate să revină Sorin Oprescu?

Sigur că este posibilă numai în măsura în care justiția sugerează că nu are niciun fel de problemă, dar probabil că i se va da control judiciar, că va fi trimis în judecată, nu cred că va fi și judecat până atunci. El poate să candideze dar cu mult mai puține șanse, asta dacă nu i se dă o sentință definitivă. Poate să revină, dar nu cu șansele pe care le avea înainte, șansa este mică pentru a mai conta în ecuația asta. 

PSD oscila între Sorin Oprescu și candidat propriu

Niciun partid nu avea vreun candidat serios la Primăria Generală. S-a deschis abia acum lupta. Până la urmă, pentru că partidele credeau că nu au șanse (n.r. să câștige alegerile pentru Primăria Generală), îi împingeau pe unii să-și facă imaginea. Acum, pentru că există șanse reale pentru contracandidați, există o altă mișcare în toate partidele, pentru că evident e mult mai importantă poziția și există șansă reală să fie ocupată de cineva, deci șansa nu mai este teoretică și 'o să vedem', ci este reală, de aceea se deschide lupta în partide. 

Analiza candidaților posibili

Dintre candidații despre care se vorbește până acum, nu există nici unul care să fie la fel ca Sorin Oprescu, pentru că nici nu ne-am gândit la ei și nici nu-i știm. PSD este obligat să meargă cu un nume greu sau cel puțin să-și dorească acest lucru. PNL trebuie să se gândească serios dacă merge cu un Bușoi. (...) Am îndoieli mari că vor rămâne aceleași candidaturi. Probabil că dl Cristian Popescu Piedone va fi candidatul UNPR pentru că ținea oricum de strategia lui Gabriel Oprea, pentru că este un candidat important care atrage atenția asupra partidului, era o miză. (...) Dl Piedone este destul de bun la nivel de imagine publică, nu este la nivelul lui Oprescu, dar este acceptabil pentru marele public. 

Alina Goghiu, la fel ca Traian Băsescu?

Problema cu doamna Gorghiu este că este destul de greu ca un președinte de partid să se ducă primar. Ei vor câștiga alegerile, este destul de evident. (...) Doamna Gorghiu nu poate accepta decât formula de prim-ministru, mai puțin nu poate să accepte, dacă vrea să rămâne șef la PNL. Dacă se gândește că oricum o vor da jos după alegerile din 2016, atunci e posibil să se mulțumească cu atât, dar nu cred.

Traian Băsescu, pe urmele lui Corneliu Vadim Tudor?

Nu va candida Traian Băsescu, are șanse foarte puține pentru că nu are cum să fie pe val și devii penibil. Așa ești un erou în permanență în mintea oamenilor pe modelul "e, dacă era Băsescu, îi rupea în două". Uitați-vă la Vadim Tudor cum s-a ofilit când a fost al patrulea la el în colegiu. De la al doilea om la alegerile din 2000 a ajuns o amintire neplăcută pentru cetățenii care l-au votat. Nu, e o greșeală fără margini s-o facă. 'Aura' lui va rămâne atât timp cât nu va candida la nimic. Politicienii nu sunt naivi și fac sondaje, își fac cercetări, și atât timp cât au o problemă nu vor merge mai departe". 

*notă: intertitlurile aparțin redacției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel