Analist: Vasile Dîncu, avertisment clar. Beneficiar a fost Liviu Dragnea

Consultantul politic Cozmin Gușă crede că fostul vicepremier Vasile Dîncu nu este în tabăra anti-Dragnea, ci avertizează puterea când derapează, analizele sale fiind benefice PSD-ului. 

”Vasile Dâncu nu se poziționează în tabăra anti-Dragnea. Dacă ar fi vrut să facă asta, și mă îndoiesc că vrea, ar fi putut să o facă cu cele mai multe argumente. Au avut o relație foarte apropiată în ultimii ani, relație din care beneficiar a fost Liviu Dragnea. (...) De la Dâncu rămâne un avertisment clar, precis, al faptului că majoritatea este obtuză. Dar ea nu este obtuză doar că ia niște decizii pe care apoi nu și le asumă, ea este obtuză și pentru că nu acționează împotiva exceselor liderilor. Este limpede că Liviu Dragnea a avut excese”, a spus Cozmin Gușă.

[citeste si]

Consultantul politic a mai spus, la Realitatea TV, că ”Vasile Dâncu le spune că nu acționează ca organizație politică cu depline drepturi. O organizație politică cu depline drepturi trebuie ca atunci când cade atâtea etaje cu liftul, cum s-a întâmplat cu PSD în ultima vreme, să acționeze. Nu Guvernul Grindeanu a căzut câteva etaje, PSD a căzut câteva etaje. Pentru că ni s-a spus că PSD coordonează politic această guvernare cu Liviu Dragnea la volan, sutele de mii de oameni din stradă, protestul mega-mondial care s-a creat îl au ca responsabil și ca erou negativ principal pe Liviu Dragnea. Iar lucrurile acestea trebuie discutate în interior. Vasile Dâncu ne sugerează un fel de lașitate a liderilor, care în loc să ia atitudine să discute despre ce e de făcut, preferă să își negocieze interpersonal fel de fel de lucruri pentru organizația lor, care a fost văduvită de la guvernare de către Liviu Dragnea, sau în mod tacit să-l sprijine acum pe Sorin Grindeanu, fără a exista discuții nepublice despre viitorul partidelor și această gherlă politică care s-a creat. Pentru că este un caz fără precedent atât decăderea PSD după marea victorie, cât și generarea unui fenomen social internațional unic. Prin care, sigur, România a câștigat la nivelul simpatiei, a reinventării civismului în România, am fost lăudați peste tot, dar aici, pe câștigul acesta de imagine al României și al civismului există o victimă clară, PSD și liderul său”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel