Analist britanic: Vasile Dâncu, în locul lui Iohannis la prezidențiale

Politologul britanic Tom Gallagher lansează o ipoteză surprinzătoare, într-o analiză publicată în Revista 22. Potrivit lui Gallagher, vicepremierul Vasile Dâncu ar fi devenit un rival redutabil pentru Victor Ponta, în PSD, dar și pentru Klaus Iohannis, la prezidențiale.

Ponta s-ar teme de un scenariu în care Dâncu este ca­ta­pul­tat la putere ca salvator al partidului, scrie Gallagher. În prezent, PSD este mulțumit de rolul pe care l-a jucat de Vasile Dâncu în guvern, se­cu­rizând prioritățile bugetare ale partidului și protejând zonele de interes ale acestuia, susține analistul.  Dâncu  are timp să devină o figură familiară marelui public, odată cu retragerea premierului Cioloș și poate ruina speranțele tot mai fragile ale lui Klaus Iohannis pen­tru un al doilea mandat, crede Gallagher.

[citeste si]

Vasile Dâncu are experiență în administrație, are conexiuni în viața publică, este activ în social media, are aliați în spațiul universitar și presă. Spre deosebire de alți lideri PSD nu are probleme în justiție.

”Diverse interese regionale, profe­sio­nale și de afaceri s-ar putea reuni în jurul unei formațiuni asumat nonideologice și care ar putea confirma că România s-a să­turat de ideologii sterile și personalități fur­tunoase”, scrie Gallagher.

 ”Cu populismul în ascen­siune în statele Grupului de la Vișegrad, profilul României ar putea fi consolidat, dacă Dâncu ar prelua rolul lui Iohannis la viitoarele alegeri prezidențiale “, scrie Gallagher.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel