ANAF, scandal HSBC. ANAF nu deține informații oficiale

ANAF nu se află în posesia unor informații pe cale oficială privind conturi bancare la grupul bancar HSBC, a declarat miercuri, la o conferință pe teme fiscale, Eugen Șerban, directorul Direcției de Verificări Fiscale, structura din cadrul ANAF care se ocupă de verificarea marilor averi.

"În măsură în care aceste informații sunt disponibile la nivelul altor agenții fiscale, autoritățile române vor întreprinde demersurile să obțină astfel de informații. Din punctul nostru de vedere, al Direcției de Verificări Fiscale, ne interesează și am vrea să cunoaștem astfel de informații. Mai departe sunt demersuri oficiale, care nu depind neapărat de direcția noastră. La nivel de ANAF, la nivel de Guvern, probabil sunt căi oficiale de solicitare și obținere a acestor informații', a spus reprezentantul ANAF.

El a adăugat că Fiscul ar putea fi interesat dacă o persoană fizică are o sumă mare în conturi, respectiv dacă acea persoană are profilul de a se încadra în listele de risc și de monitorizare ale Fiscului.

Presa românească a relatat în ultimele zile despre scandalul SwissLeaks, de evaziune fiscală cu ajutorul gigantului bancar HSBC, după ce o anchetă a unor jurnaliști străini a arătat cum HSBC, al doilea grup bancar din lume după active, și-a ajutat sistematic clienții să-și ascundă banii în conturi din Elveția pentru a evita plata impozitelor, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel