ANAF modifică plafoanele de la care se pun popriri

Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a pus în dezbatere publică plafoanele obligaţiilor fiscale restante sub care nu se impun popriri.

Pentru marii contribuabili, plafonul crește de la 3.000 de lei la 40.000 de lei. În cazul debitorilor care au calitatea de contribuabili mijlocii, unde plafonul creşte la 40.000 de lei de la 1.500 lei în prezent. Numărul contribuabililor care vor beneficia de această măsură se va ridica la 4.655, potrivit ANAF.

Plafonul pentru companiile mici sub care nu se impun popriri ajunge la suma de 10.000 de lei, faţă de 500 de lei cât este în prezent.  Numărul celor care se încadrează în noul plafon este de aproximativ 200.000, cuantum total al obligaţiilor restante înregistrate în anul 2018 a fiind de 1.445,6 milioane de lei.

Vezi AICI proiectul

Pentru persoanele fizice, plafonul ajunge la suma de 2000 de lei, în prezent limita în funcţie de care se aplică proprire fiind de 100 de lei.

ANAF înştiinţează că măsura are în vedere neafectarea disponibilităţile băneşti ale contribuabililor pentru creanţe nesemnificative pe care le datorează statului.

Vezi și: Rectificarea bugetară. Eugen Teodorovici: Sunt sigur că va fi pozitivă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel