ANAF, mărul discordiei. Ponta îl face pe Băsescu IPOCRIT

ANAF este mărul discordiei dintre premier și președinte. În vreme ce Traian Băsescu cere depolitizarea, Victor Ponta îl acuză de ipocrizie. 

Premierul a fost întrebat dacă a discutat, joi, la MApN, cu Traian Băsescu despre depolizitarea ANAF. A răspuns: "Mi s-a părut una dintre marile ipocrizii, dacă mai există o limită la ipocrizie. Nu am apucat să-l întreb dacă prin faptul că să se întoarcă, să vină profesioniştii la ANAF se referea la Blejnar. Că, dacă la asta se referea, vă daţi seama că nu aveam ce să discutăm".

Victor Ponta a precizat în ce condiții va fi schimbată conducerea ANAF: "Dacă nu are încasări la buget, sigur că-l voi schimba. Domnia sa, după cum ştiţi foarte bine, nu este susţinut politic, în niciun caz de PSD, iar la conducerea Direcţiei Antifraudă, de fapt cea care a fost nou înfiinţată şi care se ocupa de combaterea evaziunii, este un procuror în funcţie. În niciun caz nu se pune problema de numiri politice. Nu ştiu la ce se referea preşedintele, sau mai bine-zis ştiu, se referea la faptul că să nu stricăm sistemul lui Blejnar. Or, eu vreau să-l stricăm. Şi asta facem de doi ani de zile". 

Traian Băsescu a spus, miercuri, că "Ne plângem că nu adunăm veniturile prognozate, deşi economia creşte. Depolitizaţi ANAF-ul şi în câţiva ani veţi avea veniturile la bugetul de stat, este mesajul meu către politicieni. De la centru, până la şefii judeţeni ai ANAF-ului. Lăsaţi profesioniştii să lucreze". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel