Operațiunea Iceberg. Pe cine a pus ochii ANAF

Eduard Pascu / 13 feb 2019 / 17:04 Salveaza PDF Comentarii
ANAF
ANAF

Sute de contribuabili mari și mijlocii au fost fost luați în colimator de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

ANAF analizează în acest moment în cadrul operaţiunii Iceberg contribuabili „mari şi mijlocii", iar în momentul în care analiza de risc asupra acestora va fi finalizată, administraţia va trimite controale fiscale în funcţie de caz.

„În cadrul operaţiunii Iceberg este vorba despre contribuabilii care figurează cu cele mai mari riscuri în evidenţele noastre. În acest moment avem în analiză 487 de contribuabili mari şi mijlocii cu riscuri estimate, unde în funcţie de concretizare vom dispune efectuarea inspecţiilor sau nu. Acum lucrăm în zona de analiză de risc", spune Virgil Pîrvulescu, vicepreşedinte ANAF.

Ce sectoare sunt vizate

 

În vederea realizării obiectivelor, la nivelul ANAF s-a constituit o echipă de lucru formată din spe­cialişti din cadrul Agenţiei, care va iniţia verificări fiscale la contribuabilii cu activitate de impact în toate domeniile de activitate economică. Acestea vor avea la bază evaluarea riscului pentru fiecare contribuabil, raportat la dispoziţiile Codului de procedură fiscală, precum şi a legislaţiei din domeniu, au mai spus  reprezentanţii ANAF.

 

Vezi și:ANAF, controale ACASĂ la persoane fizice. În ce condiții te poți trezi cu un inspector la ușă

          ANAF demarează o operațiune de proporții


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28