ANAF, dezbatere publică pe taxa multinaționalelor

Orice reprezentanţă a unei/unor persoane juridice străine datorează un impozit anual în sumă de 18.000 lei, care se declară şi se plăteşte la bugetul de stat până în ultima zi a lunii februarie, inclusiv, a anului de impunere, potrivit noilor reglementări ale Codului Fiscal. ANAF a pus în dezbatere publică proiectul de modificare a legii. 

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în situaţia înfiinţării/desfiinţării reprezentanţei, impozitul datorat pentru anul de impunere se calculează proporţional cu numărul de luni de funcţionare a acesteia şi se declară în termen de 30 de zile de la data la care aceasta a fost înfiinţată/desfiinţată, după caz. 

"Reamintim că, începând cu data de 1 ianuarie 2018, potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 25/2017, se modifică dispoziţiile Capitolului III 'Impozitul pe reprezentanţe' de la Titlul VI din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Modificările legislative au vizat, în principal, aspecte referitoare la stabilirea, declararea şi plata impozitului anual datorat de reprezentanţa unei/unor persoane juridice străine, autorizată să funcţioneze în România", se menţionează în comunicatul ANAF, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel