ANAF, controale de amploare în București-Ilfov, au fost suplimentate efectivele de inspectori, cine sunt cei vizați

ANAF
ANAF

ANAF a demarat controale de amploare, de la 1 august.

Este o amplă acțiune de control pentru combaterea evaziunii fiscale și pentru creșterea conformării la declarare a obligațiilor fiscale. 

Campania ANAF vizează, în principal, zona București-Ilfov. Pentru această acțiune de control au fost suplimentate efectivele cu 200 de inspectori. 

Potrivit ANAF, controalele vor pune accent pe prevenire și îndrumare. 

Cine sunt cei vizați de controalele ANAF

”Controalele vor determina identificarea în timp real a erorilor, care, dacã sunt remediate în timp util, vor determina plata unor obligații fiscale accesorii mai mici, în comparație cu cele rezultate în urma unei inspecții fiscale generale. Contribuabilii au posibilitatea de a-și corecta declarațiile și de a se conforma la plata obligațiilor, potrivit legii. În cazul în care contribuabilii verificați refuzã sã se conformeze sau sunt constatate abateri semnificative, aceștia vor face obiectul unor investigații suplimentare. Controalele vizeazã, în principal, domeniile alimentație publicã, construcții, transport, comerț, dar si combaterea muncii la negru, împreunã cu Inspecția Muncii, fãrã însa a se limita la acestea. De asemenea, în cadrul acțiunii, inspectorii antifraudã vor verifica inclusiv modul în care contribuabilii respectã obligația legalã privind dotarea si utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic.” anunță ANAF. 


ANAF pune la dispoziția contribuabililor adresa de email [email protected], la care aceștia pot transmite propuneri si sugestii sau își pot exprima opinia cu privire la acțiunea de verificare la care au fost parte, astfel încât conducerea instituției să aibă cunoștință de eventualele probleme cu care contribuabilii s-au confruntat, pe parcursul verificărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel