ANAF-Antena 3. Ce spune Dacian Cioloș

Dacian Ciolos, premier tehnocrat
Dacian Ciolos, premier tehnocrat

Premierul Dacian Cioloș a confirmat că va merge miercuri în plenul Senatului, dar a precizat că nici el, nici ministrul de Finanțe nu au fost întrebați de ANAF privind cazul posturilor de televiziune din Intact Media Group. În acest context, spune Dacian Cioloș că nu are ce explicații să dea, potrivit Agerpres. 

"Să nu cerem guvernului independent, în câteva luni de zile, să rezolve probleme care au fost lăsate în aşteptare de ani de zile, inclusiv chestiunea cu Antena 3 (...) E o decizie judecătorească acolo şi ANAF-ul s-a trezit fix acuma să o scoată, pe ultima sută, fără să întrebe pe nimeni. Eu nu am fost întrebat. Nici eu, nici doamna ministru de finanţe - nu că trebuia să fim informaţi formal - preşedintele ANAF decide cum aplică legea, trebuia să o aplice mai demult (...) a decis să o aplice fără să mă informeze aşa încât nu am eu ce explicaţii să dau pentru deciziile pe care le ia un responsabil al unei agenţii care e în subordinea guvernului, dar care nu trebuie să ceară aprobarea guvernului pentru anumite decizii", a spus Dacian Cioloş, marţi, la Bruxelles, într-o discuţie cu jurnaliştii.

[citeste si]

Întrebat de ce se duce la Senat în aceste condiții, premier Dacian Cioloș a spus că "Mă duc pentru că preşedintele Senatului m-a invitat. Am cerut o informare şi din partea ANAF-ului legat de contextul în care s-a luat decizia asta.(...) Eu pot să înţeleg că în 5 zile e greu să-ţi muţi lucrurile, pe de altă parte, nu am decis eu lucrul ăsta şi nu eu am pus în lege termenul acela de 5 zile".

Senatul a decis, la propunerea preşedintelui Călin Popescu-Tăriceanu, să îi solicite premierului Dacian Cioloş să vină, miercuri, în plen, ca să explice acţiunea instituţiilor din subordinea Guvernului la adresa televiziunilor trustului Intact. Decizia a fost luată marţi de senatori cu 70 de voturi pentru, două împotrivă şi trei abţineri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel