ANAF a pus poprire pe conturile TVR și RATB

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat, marți, instituirea de popriri pe conturile Televiziunii Române și a Regiei Autonome de Transport București, pe motiv că aceste instituții înregistrează datorii către bugetele de stat.

"În urma inventarierii creanțelor bugetare de recuperat de la marii contribuabili, ANAF a instituit popriri pe conturile TVR și RATB. Precizăm că, în perioada următoare, ANAF va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii către bugetele de stat, în funcție de vechimea arieratelor", informează ANAF prin intermediul unui comunicat.

Într-o scrisoare transmisă, luni, premierului Victor Ponta și ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, membrul CNA Valentin-Alexandru Jucan solicita imperativ blocarea conturilor TVR, pe motiv că instituția nu și-a plătit obligațiile la bugetul de stat.

Vezi aici detalii: Valentin Jucan, scrisoare deschisă către Victor Ponta: Blocați conturile TVR

Conform Curții de Conturi, totalul datoriei publice pe care o are TVR se ridică la 652,012 milioane de lei (peste 146,539 milioane de euro).

În ceea ce privește RATB, în data de 6 aprilie, consilierii municipali au adoptat majorarea subvenției acordate Regiei, de la 530 milioane lei, la 545 de milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel