ANAF: 135 de amenzi, într-o noapte, în Centrul Vechi, zona Ateneu și Parcul Herăstrău

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat, luni, că, în urma acțiunilor de control, care au avut loc sâmbătă noapte, la 98 de societăți comerciale din zonele Centrul Vechi, Ateneu și Herăstrău, din Capitală, au fost aplicate 135 de amenzi,  în valoare de peste 400.000 de lei.  

Potrivit hotnews.ro, 220 de inspectori de la Direcția Antifraudă a ANAF au descins, sâmbătă noapte, în localurile din Centrul Vechi, zona Ateneu și Parcul Herăstrău din București. În principal, s-a verificat modul în care sunt respectate obligațiile legale de a utiliza casa de marcat electronică fiscală și de a emite bon fiscal.

[citeste si]

Au fost aplicate 135 de amenzi în sumă totală de 437.200 lei și au fost confiscați 8.081 lei. De asememenea, inspectorii antifraudă au suspendat activitatea unui agent comercial și au emis 11 avertismente.

În urma acțiunii de sâmbătă noaptea, s-a constatat că, aproape fără excepție, cei controlați eliberau note de plată/ proforme sau bonuri nefiscale în locul bonului fiscal, existând suspiciunea întemeiată că aceștia țin evidența dublă a activității, menționează ANAF.

Fiscul avertizează că va proceda la o verificare atentă a evidențelor tehnico-operative și contabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel