Subiect neluat în cosiderare: Duce la degradarea sănătății fizice

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Directorul executiv al Fundației Baylor Marea Neagră, Ana-Maria Schweitzer, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor SIDA

Schweitzer a dat curs invitației inițiativei HIV Outcomes de a participa la Conferința „Delivering Good Mental Health for People Living with HIV”, se arată într-un comunicat. Sănătatea mintală reprezintă cheia unei vieți bune cu HIV. Odată cu creșterea speranței de viață a persoanelor diagnosticate cu HIV, a devenit mai evidentă necesitatea concentrării eforturilor pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor care trăiesc cu această infecție.

Persoanele care trăiesc cu HIV se confruntă cu provocări semnificative de sănătate mintală. Acestea sunt mai predispuse decât populația generală să dezvolte afecțiuni psihice cum ar fi depresia, probleme cognitive, de memorie, concentrare. La acestea se adaugă provocarea de a face față stigmatizării și discriminării în societate, la locul de muncă și în sistemul de sănătate.

Problemele de sănătate mintală duc la degradarea sănătății fizice

 

Problemele de sănătate mintală - în special atunci când sunt netratate sau slab gestionate - pot conduce la degradarea sănătății fizice, la diminuarea capacității de auto-gestionare a stării de sănătate și de administrare a terapiei antiretrovirale cu rol de reducere și control al încărcăturii virale. Toate acestea pot conduce, în absența unor măsuri eficiente și aplicate unitar, la implicații negative asupra sănătății publice și a traiectoriei viitoare a epidemiei HIV.

A sosit momentul pentru o schimbare majoră: politicile de sănătate publică trebuie să treacă dincolo de controlul încărcăturii virale, pentru a se concentra pe calitatea vieții, prin servicii multidisciplinare de îngrijire pe termen lung, redimensionarea serviciilor și actualizarea politicilor, astfel încât „a trăi bine cu HIV” să poată deveni o realitate pentru toate persoanele diagnosticate.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy