Ana Bogdan, învinsă după un meci maraton în primul inaugural la Mutua Madrid Open

FOTO: Facebook @Ana Bogdan
FOTO: Facebook @Ana Bogdan

Ana Bogdan a fost învinsă în primul tur al turneului de la Madrid, iar Jaqueline Cristian a obținut calificarea pe tabloul principal.

Ana Bogdan (31 de ani, 64 WTA) a fost învinsă de chinezoaica Xiyu Wang (locul 25 WTA), cu 6-7 (5), 7-6 (4), 6-2, marţi, în tura inaugurală a turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.679.965 de euro. 

Ana Bogdan, care a încheiat cu 7 ași și 8 duble greșeli, s-a înclinat după trei ore și 23 de minute de joc. Wang (23 ani) a obţinut a treia sa victorie în duelurile directe cu românca, după 6-1, 7-5 în primul tur la Valencia, în 2022, și 7-6 (2), 7-6 (0), în același an, în optimile de finală la Budapesta.

În primul set, Ana Bogdan a fost condusă cu 5-1, dar a reușit să revină și să egaleze, 5-5, ducând setul în tiebreak, unde a avut o nouă remontada, de la 2-5 la 7-5.

Ana Bogdan a revenit și în setul secund, de la 1-3 la 4-3, a ratat o minge de meci la 5-4, dar în cele din urmă a pierdut setul în tiebreak, iar în decisiv a fost dominată de Wang, care a condus cu 4-0 și s-a impus cu 6-2.

Wang va juca în turul secund contra polonezei Iga Swaitek, liderul mondial, care a avut avut primul tur liber, scrie Agerpres.

Irina Begu, calificare în turul secund, Jaqueline Cristian, intrare pe tabloul principal

Irina Begu (locul 128 WTA) a învins-o, marți, pe Linda Fruhvirtova (Cehia, locul 146 WTA) cu 6-4, 7-6 (7/0), urmând să o înfrunte în turul al doilea pe pe americanca Madison Keys.

Sorana Cîrstea va juca direct în turul secund cu filipineza Alexandra Eala, iar câștigătoarea acestei partide va juca împotriva învingătoare dintre Iga Swiatek și Xiyu Wang.

Jaqueline Cristian (locul 73 WTA) a câștigat ”finala” calificărilor, și a intrta pe tabloul principal după 6-4, 2-6, 6-2 cu australianca Daria Saville (locul 96 WTA), iar în primul tur o va întâlni pe poloneza Magdalena Frech (locul 51 WTA). 

Dacă va trece de acest tur, Cristian o va întâlni pe cehoiaca Barbora Krejcikova (locul 27 WTA), campioană la Roland Garros în 2021 (simplu și dublu), care va juca direct în turul secund.

Citește și: Iga Swiatek, o nouă bornă importantă în ierarhiile WTA. Ce poziții ocupă româncele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel