Ana Birchall, semnal de alarmă privind educația tinerilor

Deputatul PSD, Ana Birchall,  într-o declaraţia politică vorbește despre educaţia copiilor ca încercare de a modela conștiințe şi despre importanţa de a transmite mai departe valorile pe care le-am primit de la părinții noştri.

„În opinia mea, educația ar trebui să fie în primul rând legată de valori. Înainte de a dori să transmitem un set de cunoștințe copiilor noștri, cred că ar fi necesar să le transmitem valorile care îi fac să fie oameni. Fără prețuirea vieţii, cinstirea părinţilor, credinţa în Dumnezeu, dragostea de neam și patrie, respectul strămoşilor, preţuirea istoriei, toate informațiile pe care le capătă în școală nu sunt suficiente, pentru simplul motiv că fără o fundație solidă nu se poate construi nimic temeinic", a declarat Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a arătat că media tot mai scăzută a vârstei celor care comit infracţiuni şi delincvenţe scoate în evidenţă faptul că cinstea, munca şi credinţa reprezintă valori fără care nu poate fi construit un viitor pentru generaţiile următoare. „Tinerii au nevoie de repere, de idealuri în care să creadă și de modele pe care să le urmeze. În lipsa lor sunt ca niște corăbii fără cârmă pe marea vieții. Și dacă reperele morale și intelectuale sunt tot mai greu de deslușit în societatea românească din aceste vremuri, ar trebui ca măcar valorile specifice acestui popor să nu fie abandonate", a precizat Ana Birchall.

[citeste si]

„Cred că este momentul să ne unim cu toții pentru ca împreună cu reprezentanţii societăţii civile, ai mass-mediei și ai politicului să promovăm și adevăratele valori în spaţiul public. Fără o educație a spiritului, a sufletului bazată pe valori, tot ceea ce adăugăm ulterior se poate prăbuși asemeni unui castel de nisip. E momentul să ne educăm copiii în spiritul adevăratelor valori, pentru ca adulții de mâine să fie cu adevărat Oameni în toată puterea cuvântului", a arătat deputatul PSD, Ana Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel