Ana Birchall: Salutăm mesajul C.E. cu privire la distincția clară dintre MCV și Schengen

Bogdan Bolojan / 25 ian 2017 / 15:36 Salveaza PDF Comentarii

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a salutat, miercuri, "mesajul explicit" transmis de către raportul Comisiei Europene cu privire la "distincţia clară" între Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi procesul de aderare la Schengen. 

"Apreciem în mod deosebit că în acest raport, pentru prima dată, se menţionează explicit natura distinctă a MCV-ului şi necesitatea de a evita orice corelări cu deciziile din cadrul altor politici ale Uniunii Europene, cum ar fi, de exemplu, aderarea la Spaţiul Schengen sau fondurile structurale. Autorităţile române au subliniat (...) repetat acest lucru de-a lungul anilor, însă, din păcate, operarea unei astfel de legături a continuat să blocheze în plan european decizii fundamentale pentru România. Aşadar, salutăm mesajul explicit transmis de acest raport cu privire la distincţia clară între MCV şi procesul de aderare la Schengen pentru a elimina orice posibilă ambiguitate privind menţinerea unei interdependenţe între cele două procese", a declarat Birchall, într-un briefing de presă, la Palatul Victoria. 

Ministrul şi-a exprimat regretul că o astfel de decizie nu a fost luată de către Comisia Europeană "mult mai devreme", întrucât, a adăugat Ana Birchall, putea fi astfel evitată "întârzierea atingerii acestui obiectiv atât de important pentru România"

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28