Ana Birchall, reacție la plângerea penală împotriva Vioricăi Dăncilă: Un gest ridicol

Ana Birchall
Ana Birchall

Ana Birchall. Plângerea penală a PNL la adresa premierului Viorica Dăncilă și a președintelui PSD Liviu Dragnea reprezintă un gest de imagine ridicol. 

Ana Birchal. Dacă PNL dorește să acționeze ca partid democratic de opoziție, atunci are la dispoziție instrumentele parlamentare garantate de Constituție. Atacul la adresa premierului Viorica Dăncilă prin sesizarea Parchetului este un gest politicianist ieftin.

Politica externă a României nu trebuie să devină un câmp al luptei politice interne. Într-o perioadă delicată, cu frământări la nivel regional și european, România reprezintă un pilon de stabilitate și securitate, statut pe care avem datoria să-l păstrăm. Atribuțiile în politica externă a României sunt împărțite între Guvern (prin programul de guvernare), Președinție și Parlament.

Ana Birchal. România are nevoie de responsabilitate, nu de acțiuni profund blamabile ale adversariilor politici care nu fac decât să afecteze credibilitatea țării noastre, exportând conflicte create artificial pentru obținerea de avantaje electorale.

Am trecut, deja, în 2015, prin schimbarea unui Guvern ales democratic în urma votului liber exprimat în alegeri. Pornită de la o plângere penală și amplificată de presiunile Președintelui pentru demisia prim-ministrului de atunci, povestea plecării Guvernului Ponta în 2015 capătă noi înțelesuri astăzi după ce curtea supremă a hotărât achitarea, înscenarea fiind demontată în instanță. Cu toate acestea, guvernarea a fost pierdută, iar România a stagnat un an cu "Guvernul meu".

Ana Birchal. Într-un stat democratic, o guvernare legitimă este aceea rezultată în urma votului majorității românilor. Guvernul Dăncilă trebuie să fie lăsat să își ducă la îndeplinire programul de guvernare pentru care a primit încrederea românilor și votul majorității parlamentare - o guvernare care produce creștere economică și mai mulți bani în buzunarele românilor. Sper ca guvernul legitim ales să nu fie schimbat cu "Guvernul meu", care să blocheze mărirea salariilor și a pensiilor și să perpetueze abuzurile, iar scenariul din 2015 să nu se mai repete vreodată, deși modul de operare pare să se repete, precizează viceprim-ministru Ana Birchall. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel