Ana Birchall (PSD): Bâlbâiala Guvernului se agravează după demisia ministrului Aura Răducu

Deputatul PSD Ana Birchall, preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, consideră că 'bâlbâiala' Guvernului tehnocrat în ce priveşte gestiunea fondurilor europene se agravează după demisia ministrului Aura Răducu.

'Demisia doamnei Aura Răducu de la Ministerul Fondurilor Europene (MFE) prelungeşte, din păcate, o situaţie complicată într-unul din domeniile de importanţă majoră pentru dezvoltarea economică a ţării noastre. După 6 luni de zile de întârzieri la punerea în dezbatere a ghidurilor de finanţare şi eligibilitate, bâlbâiala Guvernului tehnocrat în ce priveşte gestiunea fondurilor europene se agravează acum după plecarea din funcţie a ministrului', se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Ana Birchall.

Ea susţine că MFE 'trebuie să îşi asume un rol activ în rezolvarea cauzelor care determină gradul de absorbţie redus şi să ducă mai sus procentul de aproximativ 60% - absorbţia fondurilor europene la momentul în care guvernarea noastră a predat ştafeta actualului Executiv'.

'Comisia pentru afaceri europene va acorda sprijinul pentru creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, însă pentru a îndeplini acest obiectiv avem nevoie urgent de desemnarea unui ministru profesionist şi bine pregătit, astfel încât la finalizarea exerciţiului bugetar să putem spune că România a luat toţi banii care i se cuveneau', a adăugat Birchall. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel