Ana Birchall, parteneriate strategice: Pilon central al politicii românești

Ana Birchall
Ana Birchall

Ana Birchall a declarat că România continuă să rămână una dintre ţările cele mai pro-europene în pofida provocărilor europene şi internaţionale şi a unor realităţi politice în continuă schimbare.  

"Pentru mine este o mare bucurie să constat că eforturile diplomaţiei şi ale clasei politice de a ancora România în valorile europene şi euro-atlantice sunt un real succes, iar cetăţenii români preţuiesc orientarea pro-occidentală pe care ţara noastră şi-a asumat-o, fără echivoc, în ultimele decenii. Îmi doresc ca în Centenarul Marii Uniri, asemenea înaintaşilor noştri de la 1918, să avem voinţa, dar şi inteligenţa de a trece peste ceea ce ne dezbină şi de a valoriza ceea ce ne apropie, ca popor", a afirmat Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice, la întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în străinătate. 

Ea a adăugat că Guvernul Dăncilă a consolidat această orientare, iar un obiectiv important al politicii externe este implementarea parteneriatelor strategice şi a relaţiilor asimilate acestora. 

"Sub îndrumarea doamnei prim-ministru, îmi doresc să lucrăm în continuare, împreună, pentru consolidarea relaţiilor de parteneriat strategic şi a relaţiilor speciale ale României, ca mecanisme de cooperare deosebit de importante şi eficiente, cu rol multiplicator în promovarea intereselor naţionale ale ţării noastre", a spus Ana Birchall. 

Ce reprezintă parteneriatele strategice

Vicepremierul a trecut în revistă parteneriatele strategice ale României. Ea a afirmat că Parteneriatul strategic cu SUA reprezintă "un pilon central al politicii externe româneşti", iar cel cu Moldova - "o relaţie deschisă şi pragmatică, vizând dezvoltarea cooperării bilaterale pe toate palierele, cu accent pe identificarea şi promovarea proiectelor comune care să conducă la sporirea interconectării celor două maluri ale Prutului". 

Vezi și: Victor Negrescu: Diaspora sprijină Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel