Ana Birchall, mesaj la 15 ani de la aderarea la NATO

Vicepremierul Ana Birchall a transmis un mesaj în ziua în care România marchează 15 ani de la evenimentul major care a fost aderarea la NATO.

Ana Birchall reamintește că aderarea s-a făcut în guvernarea PSD, dar și că țara noastră a reuși să aloce 2% din PIB pentru apărare.

"În urmă cu 15 ani, România devenea membru cu drepturi depline a celei mai importante alianțe de securitate din acest secol – NATO.
La 29 martie 2004, România a depus instrumentele de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului României la sediul NATO, aşezând astfel ţara noastră alături de statele occidentale cu care împărtăşim aceleaşi idealuri de pace şi prosperitate.
Aderarea României la NATO din 2004 a avut loc în timpul guvernării PSD. Și tot în timpul guvernării Partidului Social Democrat, România și-a asumat, în anii anteriori, alocarea a 2% din Produsul Intern Brut pentru apărare, respectându-ne astfel angajamentele față de partenerii noștri. Sunt mărturii certe și repere incontestabile ale atașamentului României față de valorile europene și euro-atlantice!
La 15 ani de la aderarea la NATO, România a dovedit că este un stat membru matur şi responsabil, capabil să îşi îndeplinească toate obligaţiile care îi revin din acest statut. Ţara noastră a devenit un furnizor important de securitate pentru regiunea extinsă a Mării Negre, în condiţiile unui climat de securitate marcat de ameninţări.

La mulți ani, România! La mulți ani, NATO!” a scris Ana Birchall pe blogul său.

Citește și:

Birchall, vizită în Africa. Ce își dorește România de la statele africane

Secretarul General al NATO, mesaj de ultimă oră pentru Iohannis

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29