Ana Birchall, mesaj de Ziua Holocaustului (Yom HaShoah)

Vladimir Costea / 02 mai 2019 / 12:43 Salveaza PDF Comentarii
Ana Birchall
Descriere foto: Ana Birchall

Comunitatea evreiască comemorează astăzi Ziua Holocaustului, prilej cu care este cinstită memoria celor care și-au pierdut viața în urma Holocausului. Considerat a fi unui dintre cele mai negre episoade din istoria umanității, Holocaustul a lăsat în urmă milioane de inimi îndurerate.

Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României și ministru interimar al justiției, a transmis un mesaj pe blogul personal cu ocazia comemorării Zilei Holocaustului (Yom HaShoah).
Demnitarul român a făcut apel la moștenirea pe care o lăsăm copiilor noștri, experiența nefastă a antisemitismului, totalitarismului, xenofobiei şi discriminării rasiale aducând în prim plan nevoia stringentă a instituirii toleranței și bunei conviețuiri.

 

Mesajul transmis de Ana Birchall

 

"Antisemitismul, totalitarismul, xenofobia şi discriminarea rasială nu au ce căuta astăzi printre noi şi trebuie să ne asigurăm că vom lăsa moștenire copiilor noștri o lume în care să domnească toleranța și buna convieţuire. Doresc să îmi exprim întreaga compasiune şi solidaritate faţă de poporul evreu şi faţă de cei care au avut de suferit în urma unui astfel de eveniment înfiorător, ce a lăsat răni adânci în sufletele şi conştiinţa evreilor de pretutindeni", a transmis Ana Birchall.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26