Ana Birchall, mesaj de întărire a parteneriatului cu SUA

Florin Răvdan / 11 iul 2019 / 12:40 Salveaza PDF Comentarii

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a emis un mesaj de susţinere a parteneriatului strategic dintre România şi SUA, menţionând că loialitatea şi consecvenţa României faţă de SUA nu se schimbă. 

Ea a amintit că, pe 11 iulie, se împlinesc 22 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic dintre România şi SUA, cu prilejul vizitei la Bucureşti a preşedintelui american Bill Clinton şi tot în acest an, pe 13 septembrie, se împlinesc opt ani de la semnarea Declaraţiei comune privind Parteneriatul strategic pentru Secolul XXI între România şi SUA, la Washington DC.

"De la preluarea mandatului de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României (ianuarie 2018), unul dintre obiectivele prioritare l-a reprezentat dezvoltarea, aprofundarea şi consolidarea relaţiei bilaterale cu Statele Unite, în baza obiectivelor comune consemnate în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA. Parteneriatul strategic între România şi SUA, bazat pe strânsa prietenie şi alianţă dintre ţările noastre, este şi un simbol al angajamentului împărtăşit reciproc pentru asigurarea securităţii în regiune şi în spaţiul transatlantic, în cadrul cooperării la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, precum şi al tuturor eforturilor în direcţia promovării valorilor noastre comune şi a unui viitor mai bun şi mai sigur", a scris Ana Birchall, pe Facebook.

Cooperare fără precedent

 

"Evoluţiile majore în dinamica bilaterală au demonstrat soliditatea relaţiei bilaterale şi aportul specific al ţărilor noastre în atingerea obiectivelor comune şi au dus Parteneriatul strategic între România şi SUA, în prezent, în mandatul Guvernului Dăncilă, la un nivel de cooperare fără precedent. În continuare, însă, aprofundarea şi extinderea Parteneriatului strategic cu SUA rămâne una dintre principalele priorităţi ale Guvernului, asumată prin Programul de guvernare', a adăugat ministrul. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24