Ana Birchall: Israelul, principalul partener al României în Orientul Mijlociu

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, şi-a încheiat, joi, 29 octombrie, vizita în Israel, unde a participat la Conferinţa internaţională a femeilor din funcţii de conducere cu tema „Promovarea egalităţii de gen prin consolidare economică: implementând Agenda pentru Dezvoltare post 2015".

Evenimentul a fost organizat de către Ministerul Afacerilor Externe din Israel, prin Agenţia pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională, Centrul Internaţional de Formare „Golda Meir Mount Carmel" (MCTC) din Haifa, în colaborare cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) şi cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Emanciparea Femeii (UN Women).

Ana Birchall s-a întâlnit cu Reuven Rivlin, preşedintele Israelului,  ocazie cu care a fost adoptată oficial Declaraţia Conferinţei internaţionale a femeilor din funcţii de conducere cu tema „Promovarea egalităţii de gen prin consolidare economică: implementând Agenda pentru Dezvoltare post 2015", cunoscută şi sub numele de Declaraţia de la Haifa, 2015. În acelaşi cadru, la nivelul discuţiilor despre relaţiile bilaterale cu domnul Yossi Yonah, presedintele grupului de prietenie România – Israel din Knesset (Parlamentul Israelului), preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputatilor a subliniat faptul că Israelul este unul dintre principalii parteneri ai României în regiunea Orientului Mijlociu.

[citeste si]

„Relaţia noastră bilaterală a avut întotdeauna un nivel excelent, dezvoltându-se în mod constant pe parcursul ultimilor ani pe baza unui parteneriat natural, întemeiat, printre altele, pe legăturile puternice manifestate la nivel cultural prin ataşamentul manifestat de cetatenii israelieni originari din România", a declarat Ana Birchall.

Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, a participat, miercuri, 28 octombrie, la recepţia oferită de adjunctul ministrului de externe, doamna Tzipi Hotovely. În marja discuţiilor cu oficialii israelieni, deputatul PSD a afirmat că România şi Israel au împărtăşit întotdeauna viziuni comune pe o gamă largă de teme, în special în domeniul securităţii, arătând că este o prioritate consolidarea continuă a acestei relaţii de colaborare, atât la nivel bilateral, cât şi din perspectiva cooperării statului Israel cu Uniunea Europeană. „România va rămâne un susţinător activ al Politicii Europene de Vecinătate în ambele dimensiuni ale sale, cea Estică şi cea Sudică, luând în considerare faptul că aceasta reprezintă una dintre cele mai de succes politici ale Uniunii. Din acest punct de vedere, vom milita pentru dezvoltarea dialogului şi a cooperării dintre Uniunea Europeană şi Israel", a adăugat Ana Birchall.

În ce priveşte situaţia din Orientul Mijlociu, Ana Birchall a exprimat dedicarea statului roman în a susţine, alături de partenerii europeni şi nord-atlantici, avansarea procesului de pace din Orientul Mijlociu. „Poziţia noastră şi cea a Uniunii Europene este că nu există alternativă la dialog şi negocieri în vederea obţinerii soluţionării politice a procesului de pace din Orientul Mijlociu. Condamn valul de violenţe cu care se confruntă Israelul şi în aceste zile", a punctat preşedintele CAE.

De asemenea Ana Birchall a participat la o întâlnire cu Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului. "Bunul Dumnezeu mi-a ajutat să îl întâlnesc și să primesc binecuvântarea Preafericitului Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului", a precizat Ana Birchall în contextul acestei întrevederi. În seara de joi 29 octombrie, Ana Birchall a participat la slujba oficiată de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Teofil Anăsătsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului și superior al Așezămintelor românești din Țara Sfântă.

"Pentru mine este o onoare și un privilegiu să îl întâlnesc pe părintele Teofil, un om deosebit și plin de harul lui Dumnezeu. Grija lui față de pelerinii noștri care vin să se roage la Locurile Sfinte, preocuparea și truda zilnică pentru a asigura continuitatea românismului și a ortodoxiei românești în aceste locuri unice merită respectul, aprecierea și susținerea noastră", a declarat deputatul social-democrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel