ANA BIRCHALL, INTERIMAR la MINISTERUL JUSTIȚIEI

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a fost propusă ministru interimar la Ministerul Justiţiei.

Premierul Sorin Mihai Grindeanu a transmis președintelui României, Klaus Iohannis, propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justiției. Potrivit unui comunicat al Guvernului, propunerea a fost făcută în conformitate cu prevederile art. 106 și art. 107 alin. (3) și (4) din Constituția României, republicată, precum și cu cele ale art. 9 din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare.

Premierul a făcut această nominalizare în contextul în care, joi, Florin Iordache și-a înaintat demisia din funcția de ministru al Justiției.

"De când am venit la Ministerul Justiției mi-am propus și am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente și destul de sensibile. Toate inițiativele asumate sunt legale și constituționale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică organizată de Ministerul Justiției, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcția de ministrul al Justiției", a declarat Iordache la Palatul Victoria.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel