Ana Birchall - director Bursă Londra, întrevedere. Investiții britanice în România

Ana Birchall
Ana Birchall

Modalităţile de dezvoltare şi intensificare a investiţiilor britanice în România s-au numărat printre subiectele discutate vineri de vicepremierul Ana Birchall cu directorul London Stock Exchange Group, David Schwimmer.

"Cei doi oficiali au discutat despre modalităţile de dezvoltare şi intensificare a investiţiilor britanice în ţara noastră, parte importantă a consolidării şi aprofundării cooperării economice în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi Marea Britanie. De asemenea, în cadrul întrevederii au fost discutate şi priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul UE în domeniul financiar", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Viceprim-ministrul a participat vineri la inaugurarea centrului de servicii financiare al London Stock Exchange Group (Bursa din Londra) la Bucureşti, una dintre cele mai importante investiţii de profil din România.

Participanții la eveniment

La eveniment au participat, alături de David Schwimmer, director al Bursei de la Londra, Jeremy Hunt, secretar de stat pentru Afaceri Externe şi ale Commonwealth-ului, parlamentari, diplomaţi şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Potrivit sursei citate, Ana Birchall a prezentat, la inaugurare, un mesaj din partea premierului Viorica Dăncilă.

"Guvernul Dăncilă s-a angajat, prin Programul de guvernare asumat, să acorde prioritate creşterii economice prin stimularea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă. Realizarea acestui hub financiar în Capitală este un succes, care va contribui la valorificarea oportunităţilor pe care ţara noastră le oferă în plan economic. Fiecare nouă investiţie este întotdeauna o bună oportunitate pentru a dovedi comunităţii internaţionale de afaceri că suntem într-adevăr un partener de încredere, România asigurând mediului de business un climat financiar-fiscal favorabil şi tineri bine pregătiţi în domeniul economic", a transmis Birchall.

Vezi și: Ana Birchall, întrevedere cu ambasadorul Japoniei. Discuțiile cheie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel