Ana Birchall: Băncile trebuie să transforme creditele din euro în moneda națională

Deputatul PSD, Ana Birchall, a solicitat sprijin, în cadrul primei Şedinţa Ordinară a APCE de la Strasbourg, pentru intrarea în vigoare cu celeritate a Directivei PE nr. 0541/2013 care obligă băncile ca la solicitarea împrumutatului să transforme creditele contractate în euro în credite plătite în moneda naţională.

 „Această Directivă europeană este o veste foarte bună pentru toţi românii care au contractat credite pe care le plătesc acum în euro, deşi au veniturile în lei.

 Discursul preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz din plenul APCE mi-a dat oportunitatea perfectă să-i aduc în vedere necesitatea aplicării cât mai rapide a acestei Directive” a declarat Ana Birchall.

„Creditele au devenit pe parcursul ultimilor ani o problemă socială pentru foarte mulți români. În interesul lor susțin transpunerea în legislația noastră a prevederilor Directivei PE nr.0541/2013 care obligă băncile să realizeze, la cerere, conversia creditelor în moneda pe care împrumutații o doresc, fără costuri ascunse și fără garanții suplimentare” a subliniat deputatul PSD, Ana Birchall.

 „În opinia mea, ajutorul acordat familiilor tinere care acum se zbat să-și achiziționeze o locuință trebuie sa fie o prioritate. Orice măsură care este în avantajul lor cum este și această Directivă europeană trebuie susținută și transpusă în legislația națională” a mai declarat Ana Birchall.

 În calitate de parlamentar de referință al României în „Rețeaua parlamentară constituită special pentru lupta împotriva violenței asupra femeilor,” Ana Birchall a fost prezentă și la ședința comună cu Comisia pentru egalitate de gen și non-discriminare a APCE, unde a dat asigurări că România își va respecta angajamentul de a implementa prevederile Convenției de la Istanbul, privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice.

 Bota Mendes, vicepreşedintele portughez al Comisiei şi raportor special pentru campania privind violenţa împotriva femeilor, a deschis întâlnirea cu un mesaj de apreciere pentru activitatea deputatei PSD şi în special pentru organizarea la București a conferinţei regionale a Reţelei parlamentare pentru lupta împotriva violenței asupra femeilor, din 25 noiembrie 2013.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel