Ana Birchall, apel la tradiție și întoarcerea la valorile autentice

În declarația politică susținută în această săptămână, deputatul PSD Ana Birchall a făcut un apel pentru întoarcerea la valorile autentice românești ca o condiție esențială a alegerilor corecte din viața noastră.

În contextul începutului noii sesiuni parlamentare, Ana Birchall a declarat: "Apelul la tradiție și întoarcerea la valori constituie un tezaur important al românilor, al cărui potențial trebuie mai bine pus în valoare. De fiecare dată când plecăm la un nou drum, pornim cu speranţa că suntem mai puternici, mai înțelepți, și prin prisma experienței pe care am acumulat-o și a obstacolelor pe care le-am depășit.

Dacă e adevărat că învățăm mai mult din greșeli decât din succese, atunci cred că raportarea la valorile imuabile ale poporului român este singurul reper care te face onest cu tine însuți". Printre frumoasele trăsături evocate de deputatul social-democrat ca fiind definitorii pentru profilul moral al poporului român se numără vrednicia, seriozitatea, cinstea, corectitudinea, respectul, măsura, buna-cuviință, credința și unitatea.

"Fără aceste valori care împodobesc chipul adevărat, nefardat al românilor nu putem să îi reprezentăm cu adevărat pe fiicele și fiii acestui neam. Cred că ar trebui să transpunem în relațiile dintre noi principiile pe care dorim să le vedem reînviate la români: adevărul, onestitatea, hărnicia, grija faţă de celălalt, mila, îngăduința cu slăbiciunile celui de lângă noi, buna-cuviință și respectul. Din păcate, de multe ori viața te așază în situații în care spui și susții lucruri pe care ulterior le regreți. Jignirile, calomniile, insultele prezente atât de des în viața noastră de politicieni ar trebui să se împuțineze sau chiar să dispară", a mai susținut Ana Birchall.

[citeste si]

În încheiere, deputatul PSD, Ana Birchall, a susținut că profesionalizarea clasei politice, atât de mult așteptată și dorită, este un ideal care nu se poate îndeplini fără o fundație solidă, fără un reper ancorat într-un sistem de valori autentic românesc.

"Schimbarea începe cu fiecare dintre noi și cred că mulți dintre cetățenii onești ai acestei țări, mai tineri sau mai bătrâni, oameni educați în spiritul valorilor autentice, sunt uniți în dorința de a elimina dictatura non-valorilor care a pus stăpânire pe societatea românească. Cred că România așteaptă de la noi un nou mod de a face politică, profesionist, în care dezbaterile despre o idee, un proiect, să conteze mai mult decât scandalurile şi demagogia de a fi împotrivă numai pentru că propunerea vine de la celălalt. Profesionalizarea clasei politice este o sintagmă golită de conținut dacă nu are la bază un cod moral, o suită de valori asumate public de toți cei implicați", a încheiat Ana Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel