Ana Birchall: Să reflectăm la ce am făcut bine şi la ce am greşit

Mihai Ciobanu / 01 dec 2018 / 09:28 Salveaza PDF Comentarii
Ana Birchall
Descriere foto: Ana Birchall

Viceprim-ministrul Ana Birchall afirmă, într-un mesaj transmis sâmbătă, că aniversarea Centenarului Marii Uniri reprezintă pentru români o ocazie de a-şi analiza trecutul şi de a privi cu speranţă spre viitor. 

"În ziua sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, vă doresc tuturor o zi naţională care să vă deschidă inimile şi sufletele, o zi în care să reflectăm împreună la ce am făcut bine şi la ce am greşit. (...) România la aniversarea Centenarului Marii Uniri, o zi în care să reflectăm la ce ne-a unit şi la ce ne-a dezbinat, să privim cu admiraţie în urmă, cu încredere în prezent şi cu speranţă în viitor. O zi naţională în care să trăim şi să simţim sărbătoarea împreună!", a scris Birchall pe contul său de Facebook. 

"Trebuie cinstit eroismul celor care ne-au lăsat drept moştenire o patrie aleasă, unică în lume" 

"Să-i onorăm pe strămoşii noştri pentru că, în momentele de răscruce ale istoriei noastre, rivalităţile şi orgoliile au fost lăsate deoparte. Atunci când interesele neamului românesc au fost mai presus de mizele mărunte, nimeni nu a pregetat în a acţiona pentru devenirea noastră ca ţară. În 24 ianuarie 1859, dar mai ales în 1 decembrie 1918, înaintaşii noştri ne-au predat lecţii de patriotism pe care avem datoria să nu le uităm, ci să le transmitem mai departe copiilor noştri, generaţiilor frumoase care vin din urmă şi care trebuie să cunoască pe de-a-ntregul moştenirea minunată pe care am primit-o", se mai arată în mesaj. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27