An European al Turismului, propunerea europarlamentarului PSD Claudia Țapardel

Copreședinta Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European, Claudia Țapardel, împreună cu 35 de europarlamentari din majoritatea grupurilor politice reprezentate în Parlamentul European propun Comisiei Europene instituirea unui An European al Turismului la nivelul întregii Uniuni Europene.

"Este foarte important să înțelegem că un An European al Turismului poate aduce beneficii clare operatorilor de turism din România. Vizibilitatea de care pot beneficia zonele mai puțin cunoscute din UE, susținerea pentru promovarea de noi destinații turistice aici, în Estul și Centrul Europei și, nu în ultimul rând, integrarea serviciilor turistice din România într-un brand unic, european al turismului sunt doar câteva din obiectivele care mă fac să îmi doresc instituirea unui an dedicat turismului în Uniunea Europeană, în actualul mandat," a spus Claudia Țapardel.

Brand unic al turismului european

Europarlamentarul PSD a adresat o întrebare Comisiei Europene, cosemnată de alți 35 de eurodeputați interesați de dezvoltarea turismului în Europa: "Suntem un grup de europarlamentari, determinat să obțină nominalizarea unui "An European al Turismului" în UE. Credem că acțiunile finanțate de Comisia Europeană în jurul unui astfel de eveniment vor crește șansele turismului European de a rămâne în topul mondial. Ceea ce am specificat și în întrebarea adresată Comisiei a fost că promovarea diversității turistice și dezvoltarea unui brand unic al turismului european sunt două obiective care pot fi realizate prin instituirea la nivel european a unui an dedicat turismului" a declarat eurodeputata PSD.

"Nominalizarea unui An European al Turismului este tipul de acțiune de care avem nevoie pentru a crește interesul turiștilor de a vizita Uniunea Europeană, atrași aici de un brand unic turistic, bazat în primul rând pe diversitate și multiculturalism" a continuat Claudia Țapardel.

În 1990, 5% din PIB-ul UE

Comisia Europeană a instituit ultimul "An European al Turismului" în 1990. Atunci, sectorul turistic european contribuia cu 5% din PIB-ul Uniunii. 

"Uniunea Europeană și România au nevoie de un "An European al Turismului". Voi continua să susțin această idee și mă bucur că alături de mine sunt mulți colegi din Parlamentul European care au înțeles care sunt avantajele unei acțiuni comune pentru promovarea turismului european", a subliniat Claudia Țapardel, copreședinta Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European și membră în Comisia pentru Transport și Turism din PE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel