DCNews Lifestyle Trei motive să mănânci zilnic ceapă

Trei motive să mănânci zilnic ceapă

Risc mai mic de cancer

Ceapa conține organosulf, substanţă care le conferă mirosul lor distinctiv, dar funcționează și pentru detoxifierea cancerigenelor pe care le consumăm în fiecare zi. Acest lucru înseamnă că riscul de a face cancer este mai mic. Cercetările sugerează că, cu cât mănânci mai multă ceapă, cu atât riscul de a ne îmbolnăvi este mai mic. 

Risc mai mic de diabet

Ceapa este de asemenea fantastică pentru a reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Această formă de diabet apare atunci când insulina devine ineficientă la prelucrarea glucozei. Când mănânci ceapă, crește cantitatea de insulină disponibilă în sistemul tău.

Sănătate cardiovasculară mai bună

Ceapa are un conținut ridicat de antioxidanți numită quercetină. Aceasta reglează tensiunea arterială și scade nivelul de colesterol LDL la persoanele cu risc de tulburări cardiovasculare. 

Știri similare din categoria Lifestyle Vezi toate articolele