Ingrediente
Bat: 8 ouă (separate gălbenuşurile de albuşuri), 300 gr. de zahăr alb, 10 linguri de ulei de floarea soarelui, 10 linguri de făină de patiserie.
Crema : 200 gr. zahăr pudră, 2 linguri de ness, 300 gr. unt (sau unt şi mascarpone în părţi egale),1.1/2 cană de nucă pisată.
Glazura: 100 gr. ciocolată menaj sau 2 linguri cacao.
Vezi și: Macaroanele înfipte în prăjitură, înainte de o băga la cuptor, cel mai tare truc. Efect neașteptat!
Cum se prepară
Cele 8 albușuri se bat spumă cu 300 gr. de zahăr dizolvat în 5 linguri de apă clocotită. Se adaugă, pe rând ,cele 8 gălbenuşuri, 10 linguri de ulei şi 10 linguri de făină şi se amestecă încontinuu. Se toarnă în tava unsă şi pudrată cu făină şi se coace la foc potrivit 3/4 oră.
Se scoate tava şi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, deasupra se pune o cremă făcută din: 200 gr. zahăr pudră frecat cu 2 linguri de ness şi o lingură de apă, scrie papagheorghiu.blogspot.com. Apoi se adaugă 300 gr. unt înmuiat un pic în prealabil (sau unt şi mascarpone în părţi egale).
După omogenizare se adaugă 1.1/2 cană de nucă pisată. Peste cremă se toarnă o glazură din ciocolată (100 gr.) topită în Bain Marie sau se pudrează cu cacao.
Vezi și: Prăjitura ROXANA. Rețeta delicioasă din carnețelul cu deserturi. Este cea mai bună!
Ce se întâmplă dacă încălzești zahărul pudră în cuptor. Efect uimitor!