DCNews Lifestyle De ce să pui pâine în oala în care fierbi varza. Trucul este absolut genial!

De ce să pui pâine în oala în care fierbi varza. Trucul este absolut genial!

O bucată de pâine uscată pusă în vasul în care se fierbe varza sau conopida, ori deasupra vasului, va absorbi mirosul.

Dacă adăugaţi în apa clocotită puţină zeamă de lămâie, legumele puse la fiert nu se mai înnegresc.

Mirosul de pește sau ou, lăsat pe tacâmuri, se îndepărtează prin frecarea lor cu o felie de lămâie.

Carnea umezită cu apă nu se pune în ulei încins pentru că va căpăta un gust neplăcut.

*Aceste sfaturi au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.

Vezi și: Salată ca la Roșiori. Cel mai gustos aperitiv - Rețeta veche

De ce să nu folosești niciodată lapte rece când prepari piureul. Cea mai mare greșeală!

Știri similare din categoria Lifestyle Vezi toate articolele