Amnistie şi graţiere. Olguţa Vasilescu: Ar trebui dată o ordonanţă de urgenţă

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Vicepreşedintele PSD Olguţa Vasilescu a declarat, marţi, că, personal, consideră că ar trebui aprobată o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, adăugând, însă, că nu poate preciza termenul în care ar putea fi făcut acest demers, deoarece "contează şi ce vrea partidul, contează şi ce vrea Guvernul". 

"Nu s-a discutat (la Comitetul Executiv Naţional al PSD - n.r) despre ordonanţa privind amnistie şi graţiere. Ieri s-a discutat despre cu totul altceva, despre articolele declarate constituţionale la Codul de procedură penală şi Codul penal de către CCR şi ideea este că, din moment ce procedura este corectă, aceste articole au trecut de Parlament şi de CCR, Guvernul îşi poate asuma prin ordonanţă de urgenţă doar aceste articole. Cele care au fost declarate neconstituţionale se întorc la votul comisiei şi al celor două Camere", a afirmat Vasilescu, adăugând că se poate da ordonanţă de urgenţă pentru că s-a îndeplinit procedura. 

Întrebată dacă ar trebui dată o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, Vasilescu a răspuns: "Din punctul meu de vedere, categoric da". 

Ea a motivat, afirmând că "la ora actuală nu mai există căi de atac pentru persoanele care au fost judecate şi condamnate, multe dintre ele, de completurile de 5, declarate ilegale". "Nu mai vorbim de protocoalele de colaborare între SRI şi DNA care, de asemenea, au fost ilegale şi au adăugat la lege. Deci aceşti oameni trebuie să aibă măcar o procedură prin care să se poată apăra", a adăugat Vasilescu. 

Întrebată dacă se va discuta acest subiect în următoarea şedinţă a CEx al PSD, Vasilescu a spus: "Sigur, sigur nu se vorbeşte despre amnistie şi graţiere, aşa cum aud la posturile de televiziune şi peste tot că la sfârşitul acestui an, săptămâna viitoare". 

Chestionată dacă în prima parte a anului ar trebui să fie dată această ordonanţă de urgenţă, Olguţa Vasilescu a răspuns: "Nu sunt Mafalda, nu am luat lecţii de chiromanţie, nu am de unde să ştiu. Contează şi ce vrea partidul, contează şi ce vrea Guvernul". 

"Nu mă întrebaţi dacă este un context potrivit sau nu, părerea mea este că trebuie dată", a adăugat Olguţa Vasilescu. 

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a discutat şi decis oportunitatea aprobării unei ordonanţe de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală în sensul adoptării acelor articole din coduri care au fost declarate constituţionale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel