Amnistie și grațiere. Iohannis: CATASTROFĂ pentru România

Klaus Iohannis a făcut o serie de declaraţii publice după ceremonia de promulgare a legii privind construirea autostrăzii "Unirii".

Klaus Iohannis a făcut un comentariu referitor la eventualitatea unei ordonanţe privind amnistia şi graţierea. "Ar fi o catastrofă pentru România", a declarat preşedintele României. 

"Graţierea şi amnistia au fost deja tema unei ordonanţe de urgenţă la începutul anului 2017 şi au dus la manifestări foarte ample din partea românilor care nu-şi doresc aşa ceva. Ordonanţa 13, la vremea respectivă, a fost retrasă însă există, în continuare, semnale că în PSD nu s-a abandonat această idee.

Chiar unii politicieni din PSD vehiculează aceste idei în spaţiul public. Daţi-mi voie, dacă mă întrebaţi direct, să spun că o astfel de ordonanţă care priveşte amnistia şi graţierea unor politicieni până la urmă, ar fi o catastrofă pentru România. Adoptarea unei asemenea ordonanţe ar declanşa o criză politică fără precedent în România. În această situaţie, daţi-mi voie să fac un apel la politicienii din PSD care sunt lucizi ca să întreprindă ce consideră ei ca o astfel de ordonanţă să iasă din discuţie şi să nu fie aprobată în Guvern. Repet, o astfel de ordonanţă ar declanşa o criză politică fără precedent", a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel