Amnistie și grațiere. Turcan: NU vom deschide uşa pentru scăparea corupţilor

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri că o lege a amnistiei şi graţierii dată pe 'furiş' ar reprezenta un atac la adresa poporului.

'În timp ce dl Dragnea pleacă în SUA, Guvernul Grindeanu - Dragnea era pregătit să emită ordonanţe de urgenţă pentru graţiere şi pentru modificarea legislaţiei penale. Atragem atenţia guvernării Dragnea că o lege a amnistiei şi graţierii dată pe furiş ar fi un abuz de încredere, ar fi un act de favorizare a infractorului, un atac la adresa poporului, care vrea să vadă dreptate şi nu decizii pentru scăparea infractorilor', a afirmat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Ea a susţinut că pentru rezolvarea situaţiei din penitenciare, pe care a catalogat-o drept 'inumană', trebuie alocaţi mai mulţi bani şi construite penitenciare.

'Decizia de emitere a unor ordonanţe de urgenţă ar avea multe consecinţe revoltătoare pentru cetăţenii români, de exemplu ar scăpa şi vinovaţii de la Colectiv', consideră Turcan. Ea a arătat că PNL cere Guvernului 'să nu guverneze cu prioritate pentru cei din PSD şi cei cu probleme penale, ci să guverneze cu prioritate pentru cei mulţi, pentru oamenii cinstiţi din această ţară'.

[citeste si]

Liderul liberalilor a susţinut că nu a existat o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu acest subiect. 'PNL are un obiectiv prioritar: respectarea drepturilor omului. Suntem convinşi că, în momentul de faţă, în penitenciare există încălcări ale drepturilor omului şi există condiţii inumane, însă de aici şi până la salvarea corupţilor este o mare diferenţă. PNL nu va deschide niciun milimetru uşa pentru scăparea corupţilor, pentru scăparea oamenilor care au făcut rău prin fapte de corupţie românilor', a mai afirmat Raluca Turcan, întrebată dacă PNL se va opune categoric oricărei forme a legii privind graţierea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel