Amnistie și grațiere. Kovesi intervine după vizita lui Iohannis la guvern

Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi
Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi l-a criticat pe ministrul Justiției cu privire la posibile modificări ale Codul Penal și privind prezumtiva adoptare a unei ordonanțe privind grațierea.

"De ce trebuie făcute aceste modificări la Codul Penal în mod netransparent prin ordonanță de urgență? De ce nu s-a comunicat?", s-a întrebat șefa DNA.

Laura Codruța Kovesi a precizat că nu a discutat pe această temă cu președintele Iohannis.

"Nu am avut o discuție pe acest subiect cu președintele. Am avut o discuție cu ministrul Justiției, ocazie cu care domnul ministru a promis că orice modificare se va face va fi discutată în sistem. Văd că și-a încălcat această promisiune. Mă așteptam.", a declarat Kovesi.

Șefa DNA a precizat că nu se impune în acest moment o modificare a Codului Penal, scrie Europa FM.

[citeste si]

"Să vedem în ce sens se clarifică. Practica este unitară și este foarte clară și decizia CCR. Nu văd ce ar putea fi clarificat. Mă îndoiesc că este de bună credință (n.r. ministrul Justiției, Florin Iordache). Dacă este o clarificare de ce se lucrează în secret, de ce se lucrează noaptea? De ce nu este o procedură transparentă?", s-a mai întrebat șefa DNA.

Ministerul Justiției a finalizat marți elaborarea a două acte normative — unul care vizează grațierea pentru anumite fapte și un altul care ține cont de deciziile CCR în domeniu—, a declarat ministrul Florin Iordache.

El a precizat, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că actele normative au fost transmise miercuri dimineață spre consultare tuturor instituțiilor și asociațiilor profesionale din domeniu.

Totodată, premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că în ședința de Guvern s-au discutat "lucrurile comunicate din timp", precizând că, potrivit Constituției, "avem voie să dăm grațiere și amnistie", deci aceste lucruri "nu sunt împotriva legii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel