Teodorovici, discuție în noapte cu un ministru. ”Trebuie să coboare în stradă”

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Amnistia fiscală, alături de curăţarea capitalului negativ din economie, ar putea face parte dintr-un pachet de măsuri care va fi prezentat în luna martie, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Mediul privat este cel asupra căruia trebuie să acordăm o atenţie deosebită. Şi sper ca, în luna martie, să putem prezenta în mod public un pachet de măsuri, de prevederi, nu ştiu, pe diverse zone, că vorbim de amnistie fiscală, că vorbim de curăţarea capitalului negativ din economie, că vorbim de, nu ştiu, concurenţa încă neloială în piaţa din România, între diferite companii, pentru că aceasta este una dintre marile probleme din România, că vorbim de modul în care băncile vor finanţa mediul privat după discuţia pe care o s-o avem astăzi şi poate modificările viitoare pe ordonanţa 114. Deci vor fi măsuri pe care cu siguranţă, nu o să am niciun fel de îndoială că mediul privat, cu care vom discuta în prealabil, ca să fie totul foarte clar, va primi cu mare deschidere acest tip de măsuri", a spus Eugen Teodorovici.

El a afirmat că simplificarea trebuie să fie una radicală şi vor fi propuse câteva măsuri de reducere "radicală a termenelor în care se dau avize, autorizaţii, acorduri", pentru că investiţia făcută în România ajută inclusiv partea locală.

Discuții nocturne

"Pe zona de mediul privat şi azi-noapte am avut o discuţie cu domnul viceprim-ministru, ministrul al Dezvoltării Regionale, domnul Suciu, vizavi de modul în care putem să lansăm, poate chiar săptămâna viitoare, poate în maximum două săptămâni, acele finanţări pentru zona privată, pentru ceea ce s-a depus la Ministerul Dezvoltării pe diferite axe. Sunt sume importante, sunt multe sute de proiecte care aşteaptă semnarea, pentru că aceasta este o critică pe care o aduc sistemului de stat. Oamenii din administraţie trebuie să coboare în stradă, pentru că, dacă ţii o companie un an sau luni de zile până când dai finanţarea, păi trebuie să schimbe compania, când îi dai ok-ul, şi planul de afaceri, poate nu mai e dispusă să ia o finanţare, poate nu mai există ca şi companie, poate şi-a pierdut ceea ce a pus ca şi garanţie pentru acea linie de finanţare. Deci oamenii din administraţie trebuie să se gândească foarte bine ce înseamnă să fii un antreprenor privat, ce îţi asumi ca şi riscuri", a declarat Eugen Teodorovici.

El a subliniat că vor fi găsite metode pentru a schimba mentalitatea din administraţie.

Vezi și: Tensiuni între India și Pakistan. Spațiile aeriene au fost închise

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel