Aministie și grațiere. Geoană: ”Suntem într-o perioadă de violență politică”

Subiectul politic cel mai discutat al ultimelor zile este legat de posibibilitatea emiterii de către guvern a unei Ordonanțe de Urgență privind amnistia și grațierea.

Invitat la Realitatea Tv, fostul prim ministru Mircea Geoană a explicat ce înseamnă această Ordonanță în acest moment politic:

”Se trage cu tot armamentul din dotare. Fiecare dintre cele două tabere, care se află într-o încleștare tot mai violentă, folosesc toate instrumentele și pârghiile pe care le au la dispoziție. Pe de altă parte, ziariștii pun întrebări incisive și directe doamnei prim ministru cu privire la intențiile de a da sau nu o Ordonanță pe tema amnistiei și grațierii. E un sentiment că se încearcă, înainte de sfârșitul acestei sesiuni parlamentare, înainte de aprobarea bugetului și înainte de 1 ianuarie, când intrăm în pâine cu președinția CE, un fel de mișcări de ultim moment de ambele părți. În mod evident există o încercare de a impune, de a convinge oameni din guvern pentru o măsură extremă și foarte periculoasă legată de amnistie și grațiere. Se pare, cel puțin în declarațiile publice și este și sentimentul meu politic, că există o rezistență și o lipsă de apetit pentru riscuri mult pre mari și pentru președinția noastră al UE și pentru partidul aflat la guvernare și chiar și pentru reputația internă și externă a României” a spus Geoană în emisiunea Denisei Rifai.

”Un meci foarte dur, un meci care cred că în următoarele zile se va înteți, un meci care eu sper să-și consume energia negativă , măcar într-o proporție acceptabilă, să intrăm cu un minim de calm în exercitarea președinției noastre. Dar în clipa de față suntem într-o etapă violentă de politică românească și este un sentiment de incertitudine, de insecuritate, de lipsă de coerență strategică din partea decidenților politici din România. Ambele tabere se înarmează pentru un război decisiv. Adevăraul deznodământ va fi la prezidențiale. Mi-e teamă ca din această patimă dusă la extrem să nu suferim cu toții”, a mai spus Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel