Amenzi neconstituționale. Bogdan Chirieac: S-a dat decretul greșit. E nevoie de oameni cu carte

Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că decretul dat de președinte a fost greșit și tocmai de aceea CCR a decis că amenzile aplicate pe perioada stării de urgență sunt neconstituționale. 

Bogdan Chirieac a fost întrebat dacă este ”război” între CCR și președintele Klaus Iohannis. Analistul politic a răspuns: 

”Eu nu îmi imaginez, să știți. Adică onorabila Curte Constituțională nu are a face cu politicul. S-a dat decretul greșit, neconstituțional. Ceea ce înseamnă că toate amenzile date de poliție în aceste două luni de zile nu sunt legale, nu sunt valabile, sunt anulate toate. Că tot spuneau că au dat 570 de milioane de lei amendă, peste 100 de milioane de euro. 

Ce se poate face

Eu cred că este nevoie cu oameni cu carte care atunci când dau decretul pe care îl semnează președintele, că președintele nu e jurist, să fie siguri că se semnează un decret constituțional. E nevoie înainte de orice cu oameni cu carte. Eu nu înțeleg de ce nu îi contactează Guvernul, președinția, să îi întrebe că nu e rușine. Mergi domnule la profesorii de drept să scrie ei decretul și toată dispoziția în așa fel încât să nu ai probleme, așa cum s-a întâmplat acum. 

Ține de propria sănătate 

Dacă majoritatea publicului s-a conformat, s-a conformat voluntar pentru că până la urmă nu ține de legi, ci de propria sănătate. Seară de seară dați la televizor bătăi, poliția care intervine, nunți cu 80 de persoane, deci a fost o minoritate care nu s-a conformat și unde s-au aplicat amenzi. Acolo sunt date chiar pe bune. Problema a fost cu abuzurile pe care tot presa le semnalează. Pe de altă parte, noi am câștigat enorm dacă am reușit să nu ne infectăm. Cu toate astea, alții ne-au pus sănătatea în pericol nerespectând regulile astea pe care nu le-a inventat România. S-au aplicat în toată lumea”, a declarat Bogdan Chirieac, la România TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel