Amenințare cibernetică. Pericol pentru companii și instituții din România

Marţi, 27 iunie, companii și instituții din România, dar și din alte țări, printre acestea numărându-se Ucraina și Rusia, au fost afectate de o nouă amenințare cibernetică de tip ransomware, denumită GoldenEye.

„Noua variantă de GoldenEye a făcut deja victime în mai multe țări la nivel global, printre care România, Ucraina și Rusia. Spre deosebire de alte versiuni de ransomware, care blochează datele utilizatorilor de pe calculatoarele infectate și apoi solicită recompensă pentru a le reda accesul, noua versiune GoldenEye nu le permite victimelor să mai folosească dispozitivul infectat, dat fiind că, după ce termină procesul de criptare a datelor, forțează calculatorul să se închidă și îl face inutilizabil până la plata recompensei de 300 de dolari", precizează experții într-un comunicat Bitdifender remis Agerpres. Potrivit sursei citate, toți clienții Bitdefender care au soluția de securitate actualizată la zi sunt protejați în fața noii amenințări.

În acest context, specialiștii în securitate cibernetică ai Bitdefender recomandă realizarea unor copii ale datelor de importanță strategică pentru a evita pierderea acestora, actualizarea în regim de urgență a sistemului de operare la cea mai recentă versiune, actualizarea tuturor programelor de pe calculator și evitarea folosirii de software perimat.

Mai multe bănci și companii ucrainene, precum și principalul aeroport și sistemul informatic al guvernului de la Kiev au fost marți țintele unui atac cibernetic masiv.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel