Amendă pentru părinții care nu-și vaccinează copiii, ca în trafic

Dacă în trafic pui în pericol alți oameni primești amendă. La fel se va întâmpla și cu părinții care refuză vaccinarea copiilor-astfel susține ministrul Sănătății din Germania planul autorităților de a combate epidemia de rujeolă. 

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, şi-a apărat luni planul de a-i obliga pe părinţi să-şi vaccineze copiii împotriva rujeolei, în contextul creşterii numărului de cazuri de îmbolnăvire la nivel global, transmite dpa. 

Vorbind la televiziunea publică ZDF, Spahn a explicat că propunerea sa ca părinţii care refuză vaccinarea copiilor lor este 'ca în trafic - dacă pui în pericol alţi oameni şi eşti prins, trebuie să plăteşti o amendă'. Proiectul de lege propus de ministrul sănătăţii se bucură de un acord larg în rândul conservatorilor cancelarului Angela Merkel şi al partenerilor lor de coaliţie, social-democraţii, însă dezbaterea publică cu privire la obligativitatea vaccinului antirujeolic este foarte aprinsă. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), numărul cazurilor de rujeolă a crescut cu 30% în 2017. În Europa, au fost consemnate 23.927 cazuri de îmbolnăvire în 2017, comparativ cu 5.273 în 2016. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel