Amendă Gabriela Firea. Hotărârea, atacată în instanță

Primăria Capitalei va ataca hotărârea ce prevede că edilul Gabriela Firea trebuie să plătească o amendă de 20% din salariul minim brut pe zi de întârziere de la data de 2 martie iar Municipalitatea - 100 lei penalităţi/zi până la aplicarea sentinţei ce obligă CGMB să emită o hotărâre de încadrare urbanistică aferentă unui teren din şoseaua Siseşti. 

Municipalitatea subliniază că această încheiere pronunţată pe 10 mai de Tribunalului Bucureşti nu este definitivă. 

"După ce instanţa va redacta motivarea şi o va comunica Primăriei Municipiului Bucureşti, municipalitatea va uza de calea de atac în termenul prevăzut de lege. Subliniem faptul că, prin Decizia civilă nr. 1283/ 07.03.2016, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, instanţa de recurs a admis excepţia lipsei calităţii procesual pasive a Municipiului Bucureşti prin Primarul General, prin urmare Primarul General nu are calitate în acest dosar. Amenda la care se face referire a fost aplicată pentru neexecutarea sentinţei nr. 5930/22.09.2015, devenită irevocabilă prin decizia nr. 1283/07.03.2016, prin care CGMB a fost obligat să emită o hotărâre de încadrare urbanistică aferentă terenului în suprafaţa de 1.838 mp din Şoseaua Gh. Ionescu Siseşti, nr. 273, sector 1", relevă PMB.  

Hotărârea de încadrare urbanistică urmează a fi emisă de CGMB în baza Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, în versiunea în vigoare la data pronunţării sentinţei civile din 22 septembrie 2015, doar prin aprobarea unui plan urbanistic zonal (PUZ), elaborat şi avizat în condiţiile legii. 

"În urma sentinţei 1283/07.03.2016, Primăria Municipiului Bucureşti a transmis Universităţii de Arhitectură şi Urbanism 'Ion Mincu', cea care se ocupă de elaborarea Planului Urbanistic General al Municipiului Bucureşti, solicitarea de a include prevederile hotărârii judecătoreşti în reglementările urbanistice. Prin urmare, primarul general al Municipiului Bucureşti, prin aparatul de specialitate, respectiv Direcţia Generală Dezvoltare Urbană, a făcut demersurile necesare în vederea punerii în executare a hotărârii judecătoreşti menţionate", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel