Amenajare Parc Cișmigiu. Nicușor Dan, solicitare către Gabriela Firea: Tribunalul Bucureşti o obligă!

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, este obligată, în baza unei decizii a Tribunalului Bucureşti, să facă public proiectul de amenajare a Parcului Cişmigiu, anunţă deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei susţinut de Uniunea Salvaţi România. 

'Tribunalul Bucureşti o obligă pe Gabriela Firea să facă public proiectul de amenajare a Parcului Cişmigiu, în urma unei acţiuni iniţiate de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. În iulie 2019, Gabriela Firea propunea Consiliului General aprobarea amenajării Parcului Cişmigiu, cu un cost de 10 milioane de euro.'

'Mai mulţi specialişti au scris că proiectul presupune betonarea unor spaţii verzi şi lărgirea unor alei, cu afectarea rădăcinilor copacilor care le mărginesc. Gabriela Firea i-a ameninţat cu judecata pe specialiştii care s-au pronunţat împotriva proiectului, dar nu a făcut public proiectul', se arată într-un comunicat transmis de Nicuşor Dan.

El reaminteşte că, în luna august 2019, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a solicitat oficial comunicarea proiectului. Întrucât nu a primit răspuns, a solicitat în instanţă obligarea primarului la comunicarea proiectului. Conform aceleiaşi surse, prin sentinţa pronunţată în dosarul 28.678/3/2019, Tribunalul Bucureşti a obligat primarul să comunice documentaţia.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs. 'Constatăm, încă o dată, dispreţul administraţiei Firea pentru respectarea legii şi pentru dreptul de informare al cetăţenilor', menţionează Nicuşor Dan, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel