Ambasadorul SUA atacă moratoriul depus de Guvernul Ponta împotriva Chevron

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, atacă Guvernul şi susţine că moratoriul depus împotriva Chevron nu are fundament. În acest moment nu se ştie dacă exitstă gaze de şist în România şi tocmai de aceea Guvernul ar trebui să aştepte înainte de a se pronunţa în privinţa exploatării.

"În prezent, strategia privind explorările de gaze de şist este să se afle dacă există gaze de şist în România. Nici măcar nu cunoaştem răspunsul la această întrebare. Planurile actuale presupun nu exploatarea de gaze de şist, ci forarea pentru a descoperi dacă resursele există.

Referitor la moratoriul guvernului Ponta legat de exploatarea gazelor de şist, Gitenstein a spus că noul guvern ar trebui să aştepte să vadă ce se găseşte acolo, înainte de a lua vreo decizie. "Este un subiect pe care îl voi discuta cu ministrul Economiei. Doresc să aflu motivaţia moratoriului şi cum intenţionează să procedeze mai departe. Până la urmă, este o decizie care apartine României, nu SUA", a spu Gitenstein

Daca moratoriul se va prelungi, contractul cu Chevron nu va putea fi pus în aplicare, pentru că în acest moment există doar drepturi de explorare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel