Ambasadorul Rusiei, vizită fulger la ministerul Economiei

ANDREI MARGA - OLEG SERGHEEVICI MALGHINOV
ANDREI MARGA - OLEG SERGHEEVICI MALGHINOV

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malghinov a fost în această dimineaţă la ministerul Economiei. La ieşire, acesta nu a dorit să facă nicio declaraţie. Premierul Victor ponta şi Daniel Chiţoiu, ministrul Economiei au spus în mai mule rânduri că varianta de rezervă pentru oltchim ar putea fi compania TISE, din cadrul Gazprom.

Ponta a afirmat că reprezentanţii companiei ruse TISE, din grupul Gazprom, au anunţat la 17 septembrie, cu trei zile înainte de deschiderea ofertelor pentru preluarea combinatului din Râmnicu-Vâlcea, că nu vor participa la licitaţie, dar că nu exclud interesul de a continua cooperarea cu Guvernul pentru "o viitoare privatizare sau investiţie".

TISE a depus, în aprilie, o scrisoare neangajantă privind privatizarea Oltchim.

Licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim a fost câştigată de către Dan Diaconescu, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru acţiunile deţinute de stat.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Dan Diaconescu are termen până luni, 1 octombrie, să plătească preţul pe acţiuni, caz în care aceşti bani ar putea fi acordaţi Oltchim pentru funcţionarea combinatului., ca împrumut de salvgardare pentru maximum şase luni, până la transferul acţiunilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel