Ambasadorul Olandei, despre aderarea României la Schengen: Poziția noastră, neschimbată

Noul ambasador al Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubacic, afirmă că, în contextul atentatelor de la Paris, ţările trebuie să fie solidare şi să lucreze împreună în lupta împotriva terorismului, precizând, totodată, și faptul că poziția țarii sale față de aderarea României la spațiul Schengen nu s-a schimbat.

"Putem înfrunta terorismul dacă lucrăm împreună şi venim cu soluţii", a declarat, joi, Stella Ronner-Grubacic, la finalul unei întrevederi avute cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

"Ştiu despre noul dvs guvern, recent instalat. Va fi foarte mult de muncă de acum înainte, nu numai pentru România, dar şi pentru întreaga Europă. (...) S-au întâmplat o mulţime de lucruri în UE - atacuri dramatice în Paris în week-end-ul trecut, care s-au succedat crizei refugiaţilor -, acestea sunt subiecte care se află pe agenda UE şi pe care ţările membre le discută în cadrul întâlnirilor lor de la Bruxelles. Acest lucru este mai relevant pentru că Olanda va prelua preşedinţia UE de la 1 ianuarie 2016", a spus ambasadorul Stella Ronner-Grubacic, citează Agerpres.

Poziția Olandei față de aderarea României la spațiul Schengen, aceeași

Întrebată dacă România poate spera la o aderare la Schengen anul viitor, ea a spus: "Poziţia noastră este în continuare aceeaşi, adică vom discuta despre acest lucru atunci când va fi înscris pe agenda Consiliului European, dar acum nu este cazul. Aşa că rămâne de văzut ceea ce se va întâmpla anul următor. Aş mai vrea să spun că ceea ce se întâmplă acum va influenţa de altfel şi agenda de la Bruxelles", a explicat ambasadorul Olandei, precizând că subiectul nu a fost discutat cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

"Am venit aici ca nou ambasador, sunt în România de două luni. (...) A fost o vizită de curtoazie, în care am discutat despre noul mandat ca ambasador", a mai spus Stella Ronner-Grubacic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel