Ambasadorul Israelului pleacă din România: David Saranga, o ultimă primire la Guvernul României

Guvernul României
Guvernul României

Excelenţa Sa David Saranga, ambasadorul Israelului în România, pleacă din ţara noastră. Acesta a fost primit pentru ultima dată la Palatul Victoria. 

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în cadrul întrevederii s-au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale, realizările în domeniul cooperării militare, în domeniul securităţii, al sănătăţii şi al economiei, dar şi elemente ce pot fi dezvoltate la nivelul cooperării în managementul apelor, agricultură şi securitatea cibernetică, unde există spaţiu de dezvoltare a colaborării, pe fondul provocărilor viitoare.

Premierul Nicolae Ciucă i-a mulţumit ambasadorului Saranga pentru întreaga sa activitate la Bucureşti.

"Preluând mandatul într-o perioadă dificilă, acesta a reuşit, prin prezenţa şi activităţile sale inedite să schimbe lucrurile, să le reaşeze pe făgaşul normal şi să determine o apropiere şi simpatie unanimă faţă de sine şi de agenda sa în România", se arată în comunicat.

"România, cotată de Israel între primii trei parteneri din UE"



La rândul său, ambasadorul David Saranga a remarcat că realizările au fost pe măsura aşteptărilor şi a relaţiei tradiţionale foarte bune între părţi.

"România este cotată de către Israel între primii trei parteneri în UE, tot astfel cum Israelul este pentru România cel mai important partener din Orientul Mijlociu", se evidenţiază în comunicat.

Prim-ministrul Ciucă şi ambasadorul Israelului au analizat in extenso evoluţia conflictelor din apropierea celor două state, în Siria şi Ucraina, conflicte care influenţează ambele părţi.

"Contextul complex este cel care recomandă extinderea relaţiilor bilaterale şi menţinerea relaţiilor sectoriale în domenii care marchează o relaţie strategică", menţionează Guvernul.

La finalul întrevederii, prim-ministrul Ciucă i-a urat succes ambasadorului David Saranga în activitatea viitoare şi a exprimat încrederea că acesta va rămâne un apreciat "ambasador" al României în Israel, aşa cum îl recomandă toată activitatea desfăşurată în ţara noastră, scrie Agerpres. 

Ambasadorul David Saranga, primit în vizită de rămas-bun de ministrul Aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, miercurea trecută, în vizită de rămas-bun, pe David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România, cu ocazia încheierii mandatului.

Ministrul român a apreciat în mod deosebit eforturile ambasadorului David Saranga pe parcursul mandatului său, dedicate dezvoltării şi aprofundării relaţiei bilaterale româno-israeliene, exprimând speranţa că vor fi identificate noi proiecte de cooperare în domenii de interes comun şi pe viitor, în beneficiul ambelor state, arată un comunicat al MAE.

În acest sens, ambii oficiali au subliniat importanţa organizării celei de-a treia şedinţe comune de guvern România-Israel, precum şi, în pregătirea acesteia, a celei de-a treia sesiuni a Grupului de Lucru în domeniul economic România-Israel, aflat în coordonarea celor două ministere de externe, cu obiectivul impulsionării relaţiilor economice şi a cooperării sectoriale. De asemenea, a fost exprimat interesul consolidării, pe viitor, a cooperării în domeniul diplomaţiei digitale.

Au evocat momentele de referinţă în relaţia bilaterală româno-israeliană, desfăşurate pe parcursul mandatului ambasadorului David Saranga, respectiv:

vizita preşedintelui Statului Israel la Bucureşti, din iunie 2021, vizitele prim-ministrului şi ministrului Afacerilor Externe în Statul Israel (septembrie şi noiembrie 2020), precum şi vizita fostului ministru al Afacerilor Externe şi actual prim-ministru al Statului Israel, Yair Lapid, la Bucureşti, din martie 2022.

Ministrul Aurescu a exprimat satisfacţia pentru decizia Consiliului Afaceri Externe al UE de luni, de reluare a reuniunilor Consiliului de Asociere UE-Israel, un obiectiv pe care l-a susţinut constant în ultimii doi ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel