Ambasadorul Germaniei, sfat pentru România: Este coloana vertebrală în Germania

Ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt  a subliniat importanța învățământului profesional dual, despre care a spus că este "coloana vertebrală" a economiei țării sale.

"Unul dintre cele mai fructuoase proiecte germane îl reprezintă pregătirea profesională duală, care este coloana vertebrală a succesului economiei germane, timp de decenii, în lume. La Reșița, s-a găsit un grup de întreprinderi care a primit, din partea Ministerului Educației, girul pentru startul pregătirii duale, fiind vorba de până la opt clase profesionale, care vor porni, simultan, în această toamnă. Foarte puțini sunt cei care știu că președinții consiliilor de administrații și conducătorii marilor întreprinderi germane, la începutul carierei, au făcut pregătire profesională duală. Sper ca acest lucru să îl audă foarte mulți părinți. Economia germană, atât aici, cât și în județul vecin, în Timiș, caută oameni foarte bine pregătiți din punct de vedere profesional, cu mari șanse de creștere în ierarhia profesională. În plus, pe parcursul acestei zile voi vizita mai mult Banatul Montan, deoarece mi-aș dori, pentru dumneavoastră, ca această regiune să profite mai mult de faptul că Timișoara va fi, în 2021, capitală culturală europeană", a declarat ambasadorul.

El s-a întâlnit, sâmbătă, la Reșița, cu prefectul județului Caraș-Severin, Florența Albu, cu președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, dar și cu primarul municipiului, Ioan Popa, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel