Ambasadorul David Saranga, primit în vizită de rămas-bun de ministru Aurescu - Foto în articol

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, miercuri, în vizită de rămas-bun, pe David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România, cu ocazia încheierii mandatului.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, miercuri, în vizită de rămas-bun, pe David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România, cu ocazia încheierii mandatului.

Ministrul român a apreciat în mod deosebit eforturile ambasadorului David Saranga pe parcursul mandatului său, dedicate dezvoltării şi aprofundării relaţiei bilaterale româno-israeliene, exprimând speranţa că vor fi identificate noi proiecte de cooperare în domenii de interes comun şi pe viitor, în beneficiul ambelor state, arată un comunicat al MAE.

În acest sens, ambii oficiali au subliniat importanţa organizării celei de-a treia şedinţe comune de guvern România-Israel, precum şi, în pregătirea acesteia, a celei de-a treia sesiuni a Grupului de Lucru în domeniul economic România-Israel, aflat în coordonarea celor două ministere de externe, cu obiectivul impulsionării relaţiilor economice şi a cooperării sectoriale. De asemenea, a fost exprimat interesul consolidării, pe viitor, a cooperării în domeniul diplomaţiei digitale.

Au evocat momentele de referinţă în relaţia bilaterală româno-israeliană, desfăşurate pe parcursul mandatului ambasadorului David Saranga, respectiv:

vizita preşedintelui Statului Israel la Bucureşti, din iunie 2021, vizitele prim-ministrului şi ministrului Afacerilor Externe în Statul Israel (septembrie şi noiembrie 2020), precum şi vizita fostului ministru al Afacerilor Externe şi actual prim-ministru al Statului Israel, Yair Lapid, la Bucureşti, din martie 2022.

Ministrul Aurescu a exprimat satisfacţia pentru decizia Consiliului Afaceri Externe al UE de luni, de reluare a reuniunilor Consiliului de Asociere UE-Israel, un obiectiv pe care l-a susţinut constant în ultimii doi ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel